نگاهی به ویژگی های شخصیتی یک کارآفرین موفق
ویژگی های شخصیتی یک کارآفرین / مقاله ای مرکز مشاوره کسب و کار باسکار: عوامل متعددی در راه اندازی یک کسب و کار موفق نقش دارند، از جمله یک ایدهی قوی و همچنین بودجه اولیه. اما، شاید مهمترین عامل، خود فرد کارآفرین باشد. کار آفرینها افرادی هستند که باید ایده های خود را به یک تجارت کاملاً عملی تبدیل کنند. پس ویژگیهای شخصیتی و حرفهای آنها اهمیت زیادی دارد.
اگر به فکر راهاندازی سرمایهگذاری خود هستید، ممکن است از خود بپرسید که برای کارآفرین بودن چه چیزی لازم است؟ اما قبل از آن باید بدانید کارآفرین چیست و قرار است چه کند؟
کارآفرینی چیست؟
معمولاً “کارآفرینی” به عنوان فرآیند شروع یک تجارت در نظر گرفته می شود، اما چند تفاوت ظریف وجود دارد که باید حتما در نظر گرفته شود.
کارآفرینی جستجو برای فرصتهایی فراتر از منابع و توان فعلی است. یعنی یک فرصت میتواند به چیزهای بیشماری تبدیل شود، اما این ما هستیم که قرار است به عنوان یک کار آفرین با تصمیمها و قدمهای مان به آن شکل دهیم.
با این تعریف، کارآفرینان – چه به صورت فردی و چه به صورت تیمی – فرصتهایی را در طول زندگی شخصی و حرفهای خود کشف و ایجاد میکنند. آنها برای این فرصت ها با دانش خود فرضیههایی مطرح میکنند و با تحلیل خود میتوانند فرایند انجام آن را تحلیل و پیش بینی کنند. که اینها شامل جذب هم تیمی ها ی مناسب و سرمایه گذاری مالی صحیح برای تعیین نحوه ارائه محصول یا خدمات با هزینه قابل قبول است.
ویژگی هایی مهم در افراد کار آفرین
کارآفرینان بزرگ از همهی اقشار جامعه می آیند. هیچ مشخصات شخصیتی واحدی وجود ندارد، و مهم است که به جای تمرکز بر فرد، به تیم کارآفرینی توجه شود. بله این درست است، اما حتما ویژگی های خاصی برای کار آفرینان وجود دارد که هنگام شروع و رهبری برای سرمایه گذاری مهم است.
در اینجا 10 ویژگی مشترک توسط کارآفرینان موفق آورده شده است
-
کنجکاوی
کارآفرینان موفق یک ویژگی شخصیتی متمایز دارند که آنها را از سایر رهبران سازمانی متمایز می کند: حس کنجکاوی!
توانایی یک کارآفرین برای کنجکاوی به او این امکان را می دهد که به طور مداوم به دنبال فرصت های جدید باشند. کارآفرینان به جای اینکه به آنچه فکر می کنند می دانند بسنده کنند، سوالات چالش برانگیز می پرسند و راه های مختلف را بررسی می کنند.
بدون کنجکاوی، کارآفرینان نمیتوانند به هدف اصلی خود یعنی کشف فرصتهای جدید دست یابند.
انگیزه ای که آنها برای پرسیدن مداوم سؤالات و به چالش کشیدن وضعیت موجود دارند، می تواند آنها را به اکتشافات ارزشمندی برساند که به راحتی توسط سایر متخصصان تجارت نادیده گرفته می شود.
-
آزمایش کردن
همراه با کنجکاوی، کارآفرینان آزمایش برنامه ریزی شده هم نیاز دارند. با هر فرصت جدید، یک کارآفرین باید آزمایش هایی را انجام دهد تا مشخص کند آیا آن فرصت ارزش دنبال کردن را دارد یا خیر.
به عنوان مثال، اگر ایده ای برای محصول یا خدمات جدیدی دارید که در بازار برای آن تقاضای کمتری را وجود دارد، باید اطمینان حاصل کنید که مشتریان مایل به پرداخت هزینه مورد نظرتان برای آن هستند. برای فهمیدن این موضوع، باید تحقیقات کاملی در بازار انجام دهید و آزمایشهای معنیداری را برای این عمل به این ایده و پتانسیل موفقیت آن انجام دهید.
-
تطبیق پذیری
باید بدانیم ماهیت تجارت همیشه در حال تغییر است. کارآفرینی یک فرآیند تکراری است و چالشها و فرصتهای جدید در هر مرحله خود را نشان میدهند. درست است که آمادگی برای هر سناریو تقریبا غیرممکن است، اما رهبران یک کسب و کار موفق باید منعطف باشند.
یک کارآفرین برای موفقیت باید تصمیمات دشواری بگیرد و در کنار آنها بایستد. به عنوان یک رهبر، او مسئول هدایت مسیر تجارت خود است.
قاطع بودن همیشه به معنای درست بودن نیست. اگر می خواهید یک کارآفرین باشید، به این معنی است که اعتماد به نفس لازم برای گرفتن تصمیمات چالش برانگیز را داشته باشید و آنها را تا انتها ببینید. اگر نتیجه کمتر از حد مطلوب باشد، تصمیم برای انجام اصلاح کردن مسیر هم به همان اندازه مهم است.
-
تیم سازی
یک کارآفرین بزرگ از نقاط قوت و ضعف خود آگاه است. به جای اینکه اجازه بدهد کمبودها او را از ادامه مسیر بازدارد، تیمهای کاملی می سازد که تواناییهای مجموعهاش را تکمیل کند.
در بسیاری از موارد، به جای یک فرد، این تیم کارآفرین است که سرمایهگذاری را به سمت موفقیت هدایت میکند. هنگام راه اندازی کسب و کار خود، بسیار مهم است که اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که استعدادهای مکمل دارند و در رسیدن به یک هدف مشترک سهیم هستند.
- ریسک پذیری
کارآفرینی اغلب با ریسک همراه است. این درست است که راه اندازی یک سرمایه گذاری مستلزم ریسک پذیری است، اما یک کار آفرین باید به صورت موازی اقداماتی را هم برای به حداقل رساندن آسیب احتمالی، انجام دهند.
در حالی که بسیاری از چیزها ممکن است هنگام راه اندازی یک سرمایه گذاری جدید اشتباه پیش بروند، بسیاری از چیزها هم می توانند درست پیش بروند. کارآفرینانی که به صورت موفق رابطه بین ریسک و پاداش را مدیریت میکنند، میتوانند مجموعه خود را در معرض کسب پاداش و موفقیت قرار دهند.
- قبول کردن شکست
علاوه بر مدیریت ریسک و تصمیم گیری حساب شده، کارآفرینی به سطح خاصی از پذیرش آسان شکست هم نیاز دارد.
تخمین زده می شود که نزدیک به 75 درصد استارت آپ های جدید شکست می خورند. دلایل شکست بسیار گسترده است و همه چیز را از یک مدل اشتباه کسب و کار معیوب گرفته تا عدم تمرکز یا انگیزه را در بر می گیرد. در حالی که می توان از بسیاری از این خطرات اجتناب کرد، برخی نیز اجتناب ناپذیر هستند.
با وجود این، کارآفرینان موفق باید خود را برای شکست آماده کنند و با آن راحت باشند. به جای اینکه اجازه دهند ترس آنها را باز دارد، باید امکان و احتمال موفقیت آنها را به جلو ببرد.
- ماندگاری
در حالی که بسیاری از کارآفرینان موفق با احتمال شکست خوردن راحت هستند و آن را می پذیرند این به این معنی نیست که به راحتی تسلیم می شوند. بلکه شکست را فرصتی برای یادگیری و رشد می دانند.
در طول فرآیند کارآفرینی، بسیاری از فرضیهها اشتباه پیش می رود و برخی از سرمایهگذاریها به کلی شکست میخورند. بخشی از چیزی که یک کارآفرین را موفق می کند، تمایل او به درس گرفتن از اشتباهات، ادامه دادن سؤالات و پافشاری تا رسیدن به هدف است.
-
نوآوری
بسیاری میگویند که نوآوری با کارآفرینی همراه است. این حرف اغلب درست است. برخی از موفقترین استارتآپها محصولات یا خدمات موجود را در نظر گرفتهاند و و کمبودشان را شناختند و آنها را به شدت بهبود دادهاند تا نیازهای در حال تغییر بازار را برآورده کنند.
نوآوری مشخصه ای است که برخی از کارآفرینان دارند، اما نه همه آنها. خوشبختانه، این یک نوع ذهنیت استراتژیک است که می تواند پرورش یابد. با توسعه مهارتهای تفکر استراتژیک خود، میتوانید به خوبی مجهز شوید تا فرصتهای نوآورانه را شناسایی کرده و سرمایهگذاری خود را بر آن اساس پیش ببرید.
- تمرکز بلند مدت
راه اندازی یک کسب و کار آسان است، اما توسعه یک کسب و کار پایدار و اساسی دشوار است.
کارآفرینی یک تلاش بلندمدت است و کارآفرینان باید از ابتدا تا انتها روی این فرآیند تمرکز کنند تا موفقیت بلندمدتشان را تضمین کنند.
پس چگونه می توان یک کار آفرین بود؟
کارآفرینی هم یک چالش و هم یک فرصت عالی است و برای موفقیت به ویژگی های خاصی نیاز دارد. هیچ راه درست یا غلطی برای کارآفرین شدن وجود ندارد. ویژگی ها و رفتارهایی مانند آزمایش، پشتکار و نوآوری را می توان با گذشت زمان، تجربه و آموزش توسعه داد. تا زمانی که روحیه کارآفرینی داشته باشید، می توانید در طول سفر خود از فرصت ها استفاده کنید و بر چالش ها غلبه کنید.