مقدمه ای بر مهمترین انگیزههای صاحبان موفق کسبوکار
کارآفرینی یک بازی سخت است که صاحبان موفق کسبوکار توانستهاند انگیزههای خود را برای پشت سر گذاشتن دشواریهای آن حفظ کنند. کارآفرینی مطمئناً برای کسانی که نمیتوانند در دورانهای طاقتفرسا مقاومت کنند و تاب بیاورند مناسب نیست و این تفاوت افراد موفق در کسبوکارشان با سایرین است.
کارآفرینی تنها کسب درآمد نیست بلکه موضوعات بیشتری را در برمیگیرد. البته نمیگوییم که اگر برای خود کسبوکاری راه بیندازید پول درنمیآورید. اما قبل از پول درآوردن میبینید که چه مشکلاتی سر راه شماست.
تنها کسانی از این دوران سخت عبور میکنند که مشتاق هستند ایدههای خود را در رابطه با محصول یا خدمتی خاص که باعث ایجاد تغییر در طرز تفکر و زندگی مردم میشود دنبال کنند.
نگاهی به نظر سنجی های کلی در این حوزه :
بر اساس نظرسنجی جدیدی که توسط انجمن مشاغل کوچک آنلاین Manta و غول فناوری Dell انجام شده است، بسیاری از کارآفرینان می گویند که بیشتر به دلیل حس موفقیت شخصیای که این کسبوکار ایجاد میکند، به سمت آن میروند تا ثبات مالی.
از میان بیش از 3000 صاحب کسبوکار کوچک مورد بررسی، 37 درصد میگویند انگیزه شماره یک آنها احساس ارزشمندیای است که از تحقق رویای مادامالعمرشان به دست میآورند و باعث لذت آنها در زندگیشان میشود. حدود دو سوم از پاسخ دهندگان اذعان داشتهاند که انگیزه اصلی آنها پول و احساس امنیت مالی است.
بر اساس این نظرسنجی، بسیاری از کارآفرینان انگیزه و انرژیشان را از شناختهشدن برای کار سختشان، دریافت جایزه یا پاداش و یا گرفتن بازخورد رضایتبخش از مشتریان به دست میآورند تا روزهای طولانی و سخت این مسیر را پشت سر بگذارند. تقریباً 4 نفر از 10 نفر پاسخ دهندگان نظرسنجی گفتند که اولین مشتری تکراری آنها مهمترین نقطه عطف تجاری آنها بوده است.
5 عامل انگیزشی برای کارآفرینان و صاحبان موفق کسبوکار
هر کدام از کارآفرینان ماجراجویی مختص خود را برای راهاندازی شرکت یا مجموعهشان دارند. هیچ نظریه یا استراتژیای مانند «نسخهای برای همه» وجود ندارد که بتواند برای همه کسانی که مایل به کارآفرینی هستند کارآمد باشد.
با این حال، عوامل عجیب و غریب خاصی در ایجاد انگیزه و الهام بخشیدن به افراد برای داشتن یک کسبوکار نقش اساسی دارند.
عوامل زیادی وجود دارند که افراد را بیصبرانه به این ایده که رئیس خودشان باشد جذب میکند با این حال در این مطلب به 5 عامل شگفت انگیز که به معنای واقعی افراد را به سمت کارآفرینی سوق می دهد، خواهیم پرداخت.
اشتیاق عاملی اساسی
شما نمی توانید یک روح بی جان باشید که به هیچ چیز اعتقاد یا باور کند. یک کارآفرین باید بداند چگونه ریسکهای محاسباتی را که گاهی اوقات شامل موارد زیادی خطرآفرین هستند بپذیرد و با آن مواجه شود.
شجاعت ریسککردن معمولاً از ایمان به چیزی ناشی میشود. و ایمان معمولاً زمانی به وجود میآید که شخص نسبت به چیزی اشتیاق داشته باشد.
شما به هر سمینار سخنرانی انگیزشی که میروید میبینید که تمام سخنرانان در مورد اهمیت اشتیاق در راهاندازی یک تجارت صحبت میکنند.
موفقیت یک شرکت با سختکوشی و پشتکار مالک نسبت مستقیم دارد. با این حال، این اشتیاق مالک است که آنها را به کار سخت سوق میدهد.
انرژی اشتیاق میتواند کسبوکار شما را در سراسر جهان بشناساند و ارتقا بدهد. بهعلاوه، دستآویز ماست برای روزهایی که پولی درنمیآید و کاری انجام نمیشود.
بنابراین قطعاً، اشتیاق یک عامل انگیزشی کلیدی است که افراد را به سمت کارآفرینی سوق می دهد. بدون اشتیاق یکی از مهمترین نیروهای محرکه را از دست خواهیم داد.
اعتماد به نفس
بیایید در مورد «متکی بودن به خود» صحبت کنیم، که یکی دیگر از عوامل انگیزشی کلیدی است که بیش از نیمی از جمعیت جهان را به سمت کارآفرینی سوق میدهد.
یکی از بزرگترین مشکلات کارکردن برای شخص دیگری این است که تقریباً هرگز به شما این آزادی داده نمیشود که یک مشکل را به تنهایی حل کنید. به همین علت است که در شغلها همیشه از ما میخواهند از مقامات بالاتر مجوز بگیریم یا مدارک عجیب و مرموزی را پر کنیم. ما هیچوقت به تنهایی در برابر چالشهای یک کار قرار نگرفته و وادار به تصمیمگیری فردی نمیشویم.
برای برخی، این دقیقاً دلیل اصلی راهاندازی شرکت خود است. کارآفرینان افراد بسیار خلاقی هستند و به هیچ وجه نمیخواهند از خلاقیت خود دست بکشند یا آن را تخفیف دهند.
این احساس آزادی، استقلال، و خوداتکایی است که آنها را به کارآفرینی ترغیب می کند.
احساس موفقیت لازمه پیشرفت
برای برخی از ما، احساس غرور از ایجاد تغییری در جامعه به وجود میآید، که این موضوع خود نقش مهمی در بنیانگذاشتن یک سرمایهگذاری دارد.
این غرور و احساس موفقیتی که فرد در ارائه خدمات به جامعه احساس می کند، باعث جذبشدن به کارآفرینی میشود.
هر شب قبل از رفتن به رختخواب، از کار روزانه خود احساس رضایت میکنید و از بهرهوری خودتان خرسندید، دقیقاً به همین دلیل است که مردم میخواهند برای خودشان کار کنند.
این احساس از کجا میآید؟ انجام بهترین کاری که برای مشتریان خود از دستمان برمیآید، و سختکوشی برای برتریافتن بر سایرین انگیزههایی هستند که ما را به راهانداختن یک کسبوکار تشویق میکند.
رشد شخصی
وقتی کسبوکار خود را اداره میکنید به معنای واقعی و عمیقاً متوجه میشوید که از چه چیزی ساخته شدهاید. نوع ناملایماتی که روزانه با آنها روبرو میشوید به شما کمک میکند تا از خود به عنوان یک شخص بیشتر شناخت پیدا کنید، نسبت به ویژگیهایتان آگاهتر شوید و همچنین به شکل فوق العادهای در مسیر رشد فردی قدم بردارید.
وقتی برای خودت شروع به کار میکنی، دیگر کسی را نخواهی داشت که عقبنشینی کنی و پشت او پنهان شوی. شما چارهای ندارید جز اینکه روی نقاط ضعف خود کار کنید تا کسبوکارتان را رشد دهید.
به عنوان مثال:
اگر بر بازاریابی آنلاین تسلط ندارید، چارهای جز پرورش مهارتهای یادگیری بازاریابی آنلاین ندارید. در این مورد، میتوانید به دنبال آموزشهای مختلف بروید، با ابزارهای متفاوت بازاریابی آنلاین آشنا شود و کار با آنها را بیاموزید.
بهطور همزمان باید در مورد نحوه بازاریابی تحقیق کنید، با رقیبهای خود آشنا شوید، ببینید آنها برای رشد بازار خود چه کار میکنند و تا ميتوانید از نقاط قوت و حتی ضعفهای آنها بیاموزید. در نهایت و به مرور کشف خواهید کرد که جای شما کجاست و با کمک خلاقیت و دادههایی که به دست آوردید کسبوکارتان را رونق میبخشید.
پس در یک کلام: کاوش کنید و رشد کنید.
حس کنترل در صاحبان موفق کسبوکار
به نظر من، احساس کنترل بر چیزها عمیقترین دلیل برای کارآفرین بودن است. بسیاری از کارآفرینان مجذوب احساس امنیت بینظیری میشوند که وقتی رئیس خودشان هستند به وجود میآید. احساس میکنید که کنترل کامل بر کار و نیز افراد اطراف خود دارید. این احساس امنیت و کنترل است که به افراد مجال میدهد مهارتهای کارآفرینیشان را هدایت کنند و پرورش دهند.
کارآفرین بودن یک احساس عالی در دنیاست.
با این حال، تنها زمانی دوام میآورد که اشتیاق و عزم کافی برای کسب موفقیت وجود داشته باشد. در بیشتر مواقع انگیزه کسب درآمد به مرور رنگ میبازد و نیروی خود را از دست میدهد، بنابراین اگر فقط به پول درآوردن علاقه دارید، راهاندازی یک شرکت توصیه نمیشود.
شما برای سرمایهگذاری در کارآفرینی خود به تمرکز شدید نیاز دارید و تنها در این صورت است که می توانید در زمانهای دشواری که برای هر کسبوکار اجتنابناپذیر است به مبارزهتان ادامه دهید.
شما باید بتوانید پاداشهای غیر مالی را که راهاندازی کسبوکارتان به همراه میآورد، گرامی بدارید. شروع یک کسبوکار به تنهایی نیاز به یک جهش بزرگ ایمان دارد.
اما، پاداشهای روزانه در قالب احساس رضایت و کمال ارزش آن را دارد که کارآفرین باشید.
صاحبان موفق کسبوکار در نهایت افرادی با اراده، با پشتکار و البته تحلیل گر هستند. این افراد آینده هر صنفی را تعیین کرده و در نهایت به انقلاب های بزرگ صنعتی منجر می شوند. سعی هر فردی در شروع یک کسب و کار با الگو قرار دادن صاحبان موفق کسب و کار های بزرگ باشد.