عرضه و تقاضا مهمترین عامل کسب و کار

مرکز توسعه کسب و کار باسکار

عرضه و تقاضا:

مقاله ای از گروه توسعه کسب و کار باسکار: عرضه و تقاضا هر دو برای فعالیت اقتصادی بسیار مهم هستند. عرضه عبارت است از مقدار تمام کالا یا خدماتی که در یک زمان معین برای مصرف کنندگان با قیمت معین در دسترس است.

تقاضا نشان دهنده تمایل مصرف کننده به خرید کالا و خدمات است. به عنوان اندازه گیری تمایل مصرف کننده برای خرید یک کالا یا خدمات خاص با قیمت معین عمل می کند. این دو نیروی اقتصادی بر یکدیگر تأثیر می گذارند. آنها هر دو برای اقتصاد مهم هستند زیرا بر قیمت کالاها و خدمات مصرفی در یک اقتصاد و مقادیر تولید و مصرف تأثیر می گذارند.

عرضه و تقاضا

قانون عرضه و تقاضا چیست؟

قانون عرضه و تقاضا نظریه ای است که رابطه و تعامل  بین فروشندگان یک محصول  و خریداران آن  را توضیح می دهد. این نظریه رابطه بین قیمت یک کالا یا محصول معین و تمایل مردم به خرید یا فروش آن را تعریف می کند. عموماً با افزایش قیمت، مردم مایل به عرضه بیشتر و تقاضای کمتری هستند و برعکس با کاهش قیمت، تقاضای مردم بالاتر می رود.

این نظریه مبتنی بر دو «قانون» مجزا است، قانون تقاضا و قانون عرضه. این دو قانون برای تعیین قیمت واقعی بازار و حجم کالاها در بازار با هم تعامل دارند.

نکات کلیدی

  •   قانون تقاضا می گوید که در قیمت های بالاتر، خریداران کالای  کمتری را تقاضا می کنند.
  •  قانون عرضه می گوید که در قیمت های بالاتر، فروشندگان کالای بیشتری عرضه می کنند.
  •  این دو قانون برای تعیین قیمت واقعی بازار و میزان  کالاهایی که در یک بازار مبادله می شوند، تعامل دارند.

 چندین عامل مستقل نیز می توانند بر شکل عرضه و تقاضا  همچنینو بر قیمت هیی که در بازارها مشاهده می کنیم تأثیر بگذارند.

شناخت قانون عرضه و تقاضا

قانون عرضه و تقاضا که یکی از اساسی ترین قوانین اقتصادی است و تقریباً به همه اصول اقتصادی پیوند دارد. در عمل، تمایل مردم به عرضه و تقاضای کالا، قیمت تعادلی بازار یا قیمتی را تعیین می‌کند که در آن مقدار کالایی که فروشندگان  مایل به عرضه آن هستند، برابر با مقداری است که مردم تقاضا می‌کنند.با این حال، عوامل متعددی می توانند بر عرضه و تقاضا تأثیر بگذارند و به طرق مختلف باعث افزایش یا کاهش آنها شوند و شناخت این اصول یکی از مهم ترین عوامل رشد هر کسب و کاری محسوب می شود.

تقاضا

قانون تقاضا بیان می کند که اگر همه عوامل دیگر برابر باشند، هر چه قیمت یک کالا بالاتر باشد، افراد کمتری آن کالا را تقاضا خواهند کرد. به عبارت دیگر، هر چه قیمت بالاتر باشد، مقدار تقاضا کمتر می شود. مقدار کالایی که خریداران با قیمت بالاتر خریداری می کنند کمتر است زیرا با افزایش قیمت یک کالا، فرصت خرید آن کالا  کاهش می یابد.

در نتیجه، مردم به طور طبیعی از خرید محصولی که آنها را مجبور می کند تا  از مصرف محصول  دیگری که  اولویت  بیشتری دارند صرف نظر کنند، اجتناب می کنند

عرضه

مانند قانون تقاضا، قانون عرضه نیز مقادیر فروخته شده را با قیمتی مشخص نشان می دهد. اما برخلاف قانون تقاضا، رابطه عرضه شیب صعودی نشان می دهد. این بدان معنی است که هر چه قیمت بالاتر باشد، مقدار عرضه بیشتر است.

منحنی های عرضه و تقاضا

در هر برهه زمانی معین، عرضه کالایی که به بازار آورده می شود ثابت است. به عبارت دیگر، منحنی عرضه، در این مورد، یک خط عمودی است، در حالی که منحنی تقاضا، همیشه شیب نزولی دارد. فروشندگان نمی توانند بیش از آنچه بازار بر اساس تقاضای مصرف کننده در آن مقطع زمانی متحمل می شود،محصول مورد نظر را وارد بازار کنند.

با این حال، در بازه‌های زمانی طولانی‌تر، تامین‌کنندگان می‌توانند مقداری را که به بازار عرضه می‌کنند، بر اساس قیمتی که انتظار دارند، افزایش یا کاهش دهند.

برای همه دوره ها، منحنی تقاضا به دلیل قانون کاهش مطلوبیت حاشیه ای به سمت پایین شیب دارد. اولین واحد کالایی که هر خریدار درخواست می کند همیشه با ارزش ترین استفاده آن خریدار خواهد بود. برای هر واحد اضافی، خریدار از آن استفاده می کند (یا قصد استفاده از آن را دارد) برای استفاده متوالی با ارزش کمتر.

نکات کلیدی

نکات کلیدی

عرضه و تقاضا هر دو کلید درک اقتصاد هستند زیرا قیمت ها و مقادیر کالاها و خدمات مصرفی را در یک اقتصاد منعکس می کنند. بر اساس تئوری اقتصاد بازار، رابطه بین عرضه و تقاضا در نقطه ای از آینده متعادل می شود. این نقطه را قیمت تعادلی می نامند.اقتصاددانان و شرکت ها رابطه بین عرضه و تقاضا را هنگام تصمیم گیری استراتژیک محصول تحلیل می کنند.

 

عرضه و تقاضا قیمت کالاها و مقادیر تولید و مصرف را تعیین می کند

مصرف کنندگان ممکن است با خرید یک کالا یا خدمات با حجم بالا، عرضه موجود یک کالا را تمام کنند. این امر منجر به افزایش تقاضا می شود. با افزایش تقاضا، عرضه موجود نیز کاهش می یابد. در حالی که افزایش عرضه ممکن است تقاضای موجود را با قیمت تعیین شده ارضا کند، در صورت ادامه رشد عرضه ممکن است قیمت ها کاهش یابد. اما اگر عرضه کاهش یابد، ممکن است قیمت ها افزایش یابد. عرضه و تقاضا رابطه مهمی دارند زیرا با هم قیمت و مقدار اکثر کالاها و خدمات موجود در بازار معین را تعیین می کنند.

بر اساس اصول اقتصاد بازار، رابطه بین عرضه و تقاضا در نقطه ای از آینده متعادل می شود. این نقطه – که در آن عرضه برابر با تقاضا است – قیمت تعادلی نامیده می شود. در نقطه تعادل، قیمت بازار برای یک کالای معین تضمین می کند که مقدار کالای عرضه شده برابر با تعداد کالاهای مورد تقاضا است. در این مرحله، قیمت‌ها کاملاً به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که مصرف‌کنندگان را به خرید کالا علاقه مند کند. در عین حال، اطمینانی وجود دارد که شرکت‌ها نه خیلی زیاد و نه خیلی کم محصول تولید می‌کنند.

هم اقتصاددانان و هم شرکت ها رابطه بین عرضه و تقاضا را هنگام تصمیم گیری استراتژیک محصول تحلیل می کنند. فرضیه پشت اقتصاد بازار این است که عرضه و تقاضا بهترین عوامل تعیین کننده برای رشد و سلامت اقتصاد هستند.

 

رفتار مصرف کننده بر تقاضا تأثیر می گذارد

یکی از روش هایی که شرکت ها یا اقتصاددانان ممکن است این رابطه را تجزیه و تحلیل کنند، ایجاد نمودارهایی است که قیمت تعادلی برخی کالاها و خدمات را به منظور تعیین توسعه محصول و برنامه تولید آنها ترسیم می کند. رفتار مصرف کننده دیکته می کند که کدام محصولات تولید و فروخته شوند زیرا مصرف کنندگان تقاضایی را ایجاد می کنند که شرکت ها سعی در برآورده کردن آن دارند. در نتیجه، شرکت ها ممکن است رفتار مصرف کننده را در تلاش برای درک تقاضای فعلی و پیش بینی تقاضای آینده مطالعه کنند. این مهم است که شرکت ها ظرفیت تولید کالا یا خدمات کافی را که بتوانند خواسته های مصرف کننده را برآورده کنند، حفظ کنند.

یکی از راه‌های ایجاد رابطه دقیق‌تر بین این دو این است که در نظر بگیریم که چگونه قیمت یک چیزی بر عرضه و تقاضای آن تأثیر می‌گذارد. معمولاً وقتی قیمت یک کالا افزایش می‌یابد، عرضه نیز افزایش می‌یابد، زیرا شرکت‌ها وقتی می‌توانند با قیمت‌های بالاتر بفروشند، مایل به تولید بیشتر هستند. اما زمانی که قیمت یک کالا بالا می رود، مصرف کنندگان در همان زمان عموماً تقاضای کمتری خواهند داشت. این برهمکنش عرضه و تقاضا است که تعیین می کند چه مقدار تولید و مصرف شود و با چه قیمتی به حالت تعادل همگرا شود.

پس تقاضا مهم است یا عرضه؟

جواب هر دو است. با توجه به گفته­های ما در مورد این دو اصل اساسی اقتصادی، تعادل و آرامش بازار از هر دوی این­ها به صورت توامان تاثیر می­گیرند. تناسب بین تقاضا و عرضه بدون وجود عوامل مخرب خارجی می­ تواند منجر به رونق و سلامت فعالیت اقتصادی شود.

کسب و کار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.