معرفی و بررسی مفهوم بیزینس کوچینگ

توسعه کسب و کار 1

مقدمه ای بر مفهوم بیزینس کوچینگ:

مقاله ای از مشاوره کسب و کار باسکار: کلمه و مفهوم بیزینس کوچینگ یک واژه تازه به حساب می آید که به احتمال زیاد امروزه آن را بسیار شنیده اید. انسان ها برای رسیدن به اهداف، نتایج و جایگاه مورد نظر خود دست به هر کاری می زنند و از هر چیز کمک می گیرند. همین مسئله امروزه در کسب و کار ها و اقتصاد نیز دیده می شود. به علت رقابت بسیار زیاد موجود در بازار های اقتصادی و جهانی در بیزینس ها رسیدن به اهداف یک کار بسیار سخت و پیچیده شده است.

همین مسئله نیز باعث شده تا دریافت کمک در کسب و کار ها به یکی از مهم ترین المان های موفقیت تبدیل گردد. در ادامه این مقاله می خواهیم به تعریف و تاریخچه کوچینگ بپردازیم و در ادامه بعضی از روش ها، ویژگی ها و نکات مهم دیگر این مقوله بپردازیم.

توسعه کسب و کار 3

کسب و کار:

امروزه انسان ها برای رفع نیاز های مادی و معنوی خود نیاز به کار دارند. از همین رو بسیاری افراد برای بدست آوردن مشاغل مورد علاقه خود سال ها به مطالعه و آموزش می پردازند. کسب و کار در لغت به معنی تجارت {خرید فروش}، پیشه و یا مهارت است. البته در مفهوم به مجموعه فرآیند های تولید، عرضه و تجارت که با استفاده از ارائه یک محصولات و یا خدمات به  سوددهی و رفع نیاز های جامعه منجر شود کسب و کار می گویند. امروزه بیزینس کوچینگ یکی از روش ها رسیدن به موفقیت در مشاغل به حساب می آید.

در راه اندازی کسب و کار ها باید به نیاز های جامعه توجه بسیار زیادی کرد. چرا که دوام، موفقیت و حتی رسیدن به سوددهی در مشاغل وابسته به نیاز های جامعه و پاسخ به آن ها می باشد. در طول تاریخ بسیاری از کسب و کار ها به همین علت از بین رفته اند. امروزه کسب و کار ها به بخش اصلی و مهم در اقتصاد کشور ها تبدیل شده اند. برای مثال: آمریکا با یک برنامه قوی توانست با توجه به بیزینس های نوپای خود تبدیل به یکی از بزرگترین اقتصاد های دنیا شود.

کسب و کار ها یکی از بهترین روش های رسیدن به درآمد بالا هستند.

کوچینگ (Coaching):

اگر به دنبال معنی کلمه کوچینگ در فارسی بگردید به احتمال زیاد به چیزی بر نخواهید خورد. واژه انگلیسی کوچینگ به معنی مربیگری است. البته زمانی که از لغت مربیگری استفاده می کنیم ذهن ما به سمت مربیگری در ورزش و فوتبال می رود. این در حالی است که کوچینگ جنبه های بسیار زیاد دیگری نیز دارد. برای مثال: شما می توانید از یک مربی در زندگی شخصی، تجارت و بسیاری دیگر از موارد درخواست دریافت کمک کنید.

در کوچینگ، مربی به مراجعه کننده ها کمک می کند تا بتوانند به اهداف و نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنند. در واقع در مربیگری به افراد کمک می کنند تا عملکرد خود در زمینه هایی مانند: کار، زندگی حرفه ای، عاطفی و موارد دیگر بالا ببرد و باعث پیشرفت فرد در آن زمینه شود.

در مفهوم بیزینس کوچینگ تمرکز بر زمان حال و آینده است و به گذشته هیچ نگاهی نمی شود. همچنین باور بر این است که خود فرد بهترین مسیر را برای خود انتخاب می کند و پاسخ سوال های هر کس نزد خود او می باشد. در واقع مربی در این مسیر تنها تسهیلگر و سرعت دهنده به این فرآیند است. در واقع در کوچینگ آموزش به صورت غیر مستقیم صورت می گیرد و خود فرد با کمک کوچ به پاسخ سوال ها و بهترین راهکار می رسد.

یکی از شاخه های اصلی در زمینه کوچینگ، بحث مربیگری در کسب و کار ها است.

تاریخچه کوچینگ:

در سال های 1911 از کلمه کوچینگ در مقاله ها و متن های مدیریتی و مهارتی با معنی آموزش و راهنمایی استفاده می شده است. اما در سال 1937 فردی به نام گوربی در مقاله خود امروزی ترین مفهوم کلمه کوچینگ را به کار گرفت. در این مقاله نوشته شده بود که در شرکت ها افراد با تجربه باید کوچ افراد کمتجربه باشند و فرآیند کوچینگ آن ها را بر عهده بگیرند. همان طور که خواندید، در این مقاله این واژه را به معنی آموزش برای پیشرفت در نظر گرفته اند.

بحث در مورد زمان ورود لغت کچینگ به ادبیات دنیا یک بحث بی نتیجه به حساب می آید از همین رو بهتر است در ادامه به مسائلی مانند: کوچینگ چیست، ویژگی ها، مزایای داشتن کوچ و موارد دیگر بپردازیم.

کوچ کیست؟

مربی ها در واقع کسانی هستند که به شما کمک می کنند تا با رسیدن به خودشناسی بتوانید مسائل را برسی و حل کنید. این کار با کمک ابزارهای مخصوص کوچینگ صورت می گیرد. این المان ها عبارتند از:

  • گوش دادن فعال
  • سوالات موثر و پرسش های هدفمند و قدرتمند
  • ثبت بازخورد ها
  • و موارد دیگر

پس از به نتیجه رسیدن فرآیند کوچینگ شما قادر خواهید بود تا با قرار دادن تیکه های پازل مشکلات و تعیین مسیر رسیدن به اهداف خود بر مشکلات فائق شوید. در کسب و کار های بزرگ کوچ ها به کارمندان کمک می کنند تا با رسیدن به خودشناسی، مهارت ها و ویژگی های خود را به طور کامل آزاد کنند. همین مسئله نیز باعث اهمیت ویژه بیزینس کوچینگ در دنیا شده است.

کوچ ها شما را آمده می کنند تا بتوانید با تلاش خودتان به موفقیت دست پیدا کنید.

توسعه کسب و کار 3

بیزنس کوچینگ:

تجربه و مهارت از مهم ترین المان های رسیدن به موفقیت در کسب و کار ها به حساب می آیند. به همین دلیل استفاده از مربیگری در کسب و کار ها یکی از راه های بسیار موثری است که امروزه به صاحبان مشاغل پیشنهاد می شود. بیشتر افرادی که کوچینگ کسب و کار ها را انجام می دهند کارآفرینان و یا صاحبان با تجربه مشاغل هستند. همین دلیل باعث می شود تا کارمندان و مدیران کسب و کار ها بتوانند در یک مسیر درست به سمت موفقیت حرکت کنند.

تاریخچه بیزینس کوچینگ:

در سال 1970 تیموتی گالوی با ارائه کتابی به نام سری درونی (inner series) به تحلیل کوچینگ در ورزش ها و صنعت موسیقی پرداخت. او در این کتاب به این نتیجه رسید که قدرت درونی و نظم و انضباط فردی کلید موفقیت در تمامی این رشته ها است. این ایده پس از ارائه این کتاب با استقبال بسیار زیادی در امریکا رو به رو شد و این المان در زمینه های دیگر مانند: اقتصاد نیز مورد استفاده قرار گرفت. در ادامه افراد دیگری نیز به پیشرفت و ارتقاء این مفهوم پرداختند.

ارائه اطلاعات مورد نیاز یکی از وظایف کوچ ها به حساب می آید.

در کوچینگ کسب و کار چه کار می کنند:

کوچ ها در مربیگری مشاغل، با تمرین دادن شما باعث می شوند تا راه موفقیت را پیدا کنید. همچنین در این فرآیند سوالات و مسائل شما را در سریع ترین زمان پاسخ می دهند تا بتوانید کسب و کار خود را به سوددهی برسانید. یکی دیگر از المان های مهم در بیزینس کوچینگ ارائه اطلاعات مورد نیاز شما بر اساس کسبو کارتان است. مربیگری بیزینس ها به مانند یک مربی حرفه ای به شما کمک می کنند تا استعداد های خود را کشف کرده و اهداف مناسب و قابل دسترس را انتخاب کنید.

کوچیینگ در بیزینس ها با ارائه المان هایی مانند:

  1. کسب اعتماد به نفس فوق العاده.
  2. آموزش برخورد با افراد مختلف در کسب و کار ها.
  3. نشان دادن مسائلی که شما قادر به دیدن آن ها نیستید.
  4. نشان دادن افق ها و اهداف جدید و تازه در بیزینس شما.
  5. پرسش و مشخص کردن سوالات درست و حیاتی.
  6. آموزش روش مراقبت و وفاداری به کارمندان.
  7. کمک کردن به شما در هر زمان.
  8. جلوگیری از تکرار کار ها و اشتباهات دیگران.
  9. نمایش منظره درست و کامل در کسب و کار ها .
  10. افزایش سوددهی در بیزینس شما.
  11. و موارد دیگر.

دیگر باعث پیشرفت شما در بیزینستان می شوند.

استفاده از بیزینس کوچینگ باعث می شود درصد موفقیت کسب و کار شما بسیار بالا برود.

جمع بندی:

در این مقاله سعی کردیم تا با معرفی بیزینس کوچینگ و کسب و کار ها اهمیت آن ها را به شما نشان دهیم. بهتر است به هیچ وجه از نقش موثر کوچینگ در کسب و کار و مشاغل خود غافل نشوید. با مطالع دقیق می توانید یک کوچ مناسب انتخاب کرده و از کمک های او بهرمند شوید.

One thought on “معرفی و بررسی مفهوم بیزینس کوچینگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.