آشنایی با تفاوت کارآفرینی و فرصت طلبی (بخش دوم)

فرصت طلبی

بخش دوم تفاوت کارآفرینی و فرصت طلبی: 

ما در بخش قبلی توانستیم به مفهوم کارآفرینی برسیم و در این بخش می خواهیم به تفاوت آن با فرصت طلبی رسیدگی کنیم. برای این کار بهترین روش آن است که مفهوم فرصت طلبی را درک کرده و به تناقضات آن با کارآفرینی اشاره کنیم.

مقاله ای از گروه تخصصی مشاوره کسب و کار باسکار

فرصت طلبی چیست؟

کلمه فرصت طلبی معانی و مفاهیم متفاوتی دارد. برای مثال: تغییر عقیده بنا به منافع شخصی در سیاست به معنی فرصت طلبی است. حتی در کارآفرینی نیز فرصت طلب بودن یکی از المان های بسیار مهم است و یک کارآفرین موفق باید بتواند از فرصت های ایجاد شده در بازار به سرعت استفاده کند. اما در اینجا فرصت طلبی به معنی سو استفاده از شرایط برای کسب سود می باشد.

افراد فرصت طلب هیچ توجهی به نیاز های جامعه ندارند و تنها به فکر سود خود هستند. آن ها نه تنها باعث ایجاد اشتغال نمی شوند بلکه با ضرر زدن به بسیاری از کسب و کار ها، آن ها را به سمت ورشکستگی و نابودی می برند. برای مثال: افرادی که با فروش لباس های ایرانی با برند خارجی در فکر سود بیشتر هستند را می تواند فرصت طلب خواند. همچنین وارد کردن اجناس بی کیفیت نیز یکی از موارد فرصت طلبی به حساب می آید.

بر خلاف کارآفرینان، اغلب فرصت طلبان باعث آسیب های جدی به چرخ اقتصاد جامه و یا کشور می شوند. در کشور های دارای اقتصاد قوی با افراد فرصت طلب به صورت قانونی بر خورد می کنند و جرایم سنگینی نیز برای این افراد وجود دارد. در ادامه به تفاوت کارآفرینی و فرصت طلبی می پردازیم.

کارآفرینان بر خلاف فرصت طلبان مهارت های بسیار زیادی دارند.

فرصت طلبی

تفاوت کارآفرینی و فرصت طلبی:

1.    فرصت های واقعی

فرصت طلبان تنها به دنبال هر گونه موقعیت برای کسب در آمد بیشتر هستند. این در حالی است که کارآفرینان به دنبال موقعیت های مناسب و واقعی برای ایجاد یک کسب و کار موفق می باشند. همین مسئله نیز باعث می شود که کارآفرینان به خصوص در بحث های اقتصادی کشور ها جایگاه بسیار بالایی داشته باشند.

2.    دیدگاه متفاوت در مورد فرصت

افراد فرصت طلب خودخواه و تنها به فکر کسب سود بیشتر هستند. این در حالی است که کارآفرینان به دنبال موقعیت هایی می باشند که نه تنها یک کسب و کار موفق و سود ده را شکل دهند، بلکه با ایجاد شغل و ارائه خدمات یا محصولات، نیاز های جامعه و مردم را نیز پاسخ دهند. همچنین بهبود زندگی مشتری ها نیز یکی از اهداف مهم کارآفرینان به حساب می آید.

3.    نگاه بلند مدت

کارآفرینان به دنبال اهدافی بلند مدت هستند. آن ها می خواهند کسب و کار های راه بیندازند که در بلند مدت تبدیل به یکی از شرکت های مهم در صنعایع شوند. همچنین گاهی آن ها در کوتاه مدت انتظار سود دهی از کسب و کار خود ندارند. اما فرصت طلب ها به دنبال اهداف کوتاه مدت، کسب سود بسیار زیاد و کسب پیروزی های کوتاه مدت هستند.

4.    ریسک پذیری و نوآوری

کارآفرینان با نوآوری و ریسک دست به کار های بزرگی می زنند. آن ها به دنبال قدم گذاشتن در مسیر های جدید و ارائه خدمات و کالا های نو هستند. این در حالی است که فرصت طلب ها از ریسک دوری می کنند. آن ها می خواهند به سرعت به سود برسند.

5.    موارد دیگر

همچین فرصت طلب ها مهارت هایی مانند: مذاکره، مدیریت مالی، توانایی و دانش فنی، رهبری، سازماندهی، مهارت های تجاری و مواردی دیگر را نیاز ندارند. آن ها به دلیل اهداف کوتاه مدت خود و عدم نوآوری و ریسک پذیری بعد از کسب سود سریع کار راه رها می کنند. البته باید به این نکته اشاره کرد آن ها مانند کارآفرینان نیاز به شناخت از بازار دارند تا بتوانند برای کسب سود زیاد با ریسک کم اقدام کنند.

کارآفرینان باعث از بین رفتن بیکاری می شوند.

جمع بندی:

در این مقاله{ آشنایی با تفاوت کارآفرینی و فرصت طلبی} سعی کردیم تا کارآفرینی و مهارت های مورد نیاز یک کار آفرین را معرفی کنیم. همچنین فرصت طلبی و مفهوم آن را تشریح کردیم و در انتها نیز تفاوت هایی از فرصت طلبی و کارآفرینی را بیان کردیم. امروزه یکی از مشکلات اقتصاد کشور ها افراد فرصت طلب هستند، از این رو باید بتوان با تشخیص این افراد جلوی آن ها را گرفت. همچنین با شناخت کارآفرین ها از آن ها حمایت کرد تا باعث پیشرفت کسب و کار هایشان شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.