بخش دوم (برند سازی)
برند سازی (بخش دوم): در بخش قبلی برخی از مواردی که باید برای ایجاد یک برند به آن ها توجه کرد را برای شما تشریح کردیم.در بخش دوم این مقاله نیز می خواهیم چند مثال در این حوزه بزنیم و باقی مانده موارد مهم در حوزه برند سازی را بررسی کنیم.
برندینگ و دقت بر روی دارایی های بصری و عناصر دیگر
همانطور که در بخش های قبلی این مقاله توضیح داده ایم باید بتوانید اعتماد مشتریان خود را به هر نحو ممکن به دست آورید. (بخشی از این موارد را به صورت کامل توضیح داده ایم) شما باید برای مخاطبان هدف، بیانیه ماموریت خود و ویژگی های منحصر به فردی که کسب و کار شما را تشکیل می دهند را توضیح دهید و این کار را باید با تبلیغات منحصر به فرد خود انجام دهید.
اگر میتوانید با اطمینان بگویید که بر این مراحل مسلط شدهاید، وقت آن رسیده است که به یکی از بخشهای هیجانانگیزتر برندسازی یعنی طراحی بصری بروید. ما در مورد لوگو، پالت رنگ، تایپوگرافی (فونت)، نماد نگاری و سایر اجزای بصری برند شما صحبت می کنیم.
عواملی که باعث می شوند شما بدون آنکه نام خود را جایی بیاورید شما را بشناسند
همانطور که این عناصر را ایجاد می کنید، مجموعه ای از دستورالعمل های برند (یا یک راهنمای سبک برند) بسازید تا ترکیب و استفاده از دارایی های بصری شما را کنترل کند و به شما برای ایجاد تمامی این موارد راهنمایی بدهد. این کار باعث می شود که هر کسی که از نام تجاری جدید شما استفاده می کند این کار را به طور دقیق و مداوم انجام دهد و به نوعی در دسته مشتریان وفادار شما قرار گیرد.
نکته ای بسیار مهم در مورد برند سازی
- توجه: طراحی می تواند به همان اندازه که ترسناک باشد هیجانات شما را هم تحریک کند و باعث جذابیت در کار شما هم بشود. پس در نهایت استخدام یک طراح حرفه ای با تجربه می تواند اولین قدم مناسب برای ایجاد یک لوگوی عالی و ایده آل باشد.
دقت داشته باشید که صرفه جویی مالی در این بخش (استخدام یک طراح غیر حرفه ای) می تواند ضررهای جبران ناپذیری به کسب و کار و برند شما در طولانی مدت بزند. شما در هنگام طراحی لوگو یا ایده پردازی برای آن باید ماهیت سازمان یا تجارت خود را نیز در نظر بگیرید. حتما طرحی انتخاب کنید که بتواند گویای کار شما حتی به صورت نما و شمایل باشد.
صدای مناسب برای برند شما
بعد و هویت شنیداری برند خود را در نظر بگیرید. تصور کنید اگر برند و نام تجاری شما می توانست حرف بزند چه صدایی داشت، به چه شکل صحبت می کرد و از چه واژه هایی برای پرزنت خود در اجتماع استفاده می کرد.
نحوه ارتباط شما با بازار هدف نیز بخشی از برند سازی شما محسوب می شود. شما می خواهید صدای برندی را تعریف کنید که با مخاطبان شما ارتباط برقرار کند و در گوش مخاطب یا جامعه هدف شما طنین انداز می شود. پس باید به تمامی این موارد فکر کنید.
از کمپینهای تبلیغاتی و زیرنویسهای رسانههای اجتماعی گرفته تا پستها، بلاگ ها، و رپرتاژهای همگی، باید مطمئن شوید که لحن شما در تمام محتوای نوشتاریتان ثابت است. به مخاطبان خود فرصتی بدهید تا با برند شما آشنا شوند و یاد بگیرند که صدای شما را تشخیص دهند یا لحن شما را به خاطر داشته باشند.
مثالی از یک برند واقعی در حوزه ایجاد لحن و صدای مناسب (MailChimp)
(MailChimp ) یک نمونه عالی از یک نام تجاری است که با لحنی واضح و ثابت صحبت می کند. این برند توانسته به صورتی واضح و دقیق لحنی برای روند برند سازی خود در نظر بگیرد. این برند با یک صدای سرگرم کننده و هیجان انگیز توانسته مهر محکمی بر حافظه مخاطبان خود در کوتاه و بلند مدت بزند. تا جایی که همه او را با این صدا و لحن بشناسند.
—-
از نام تجاری خود به دقت استفاده کنید
برند شما فقط در صورتی در ذهن مخاطب اثرگذار است که شما در تبلیغات خود از اسم برندتان هم یاد کنید. پس از اتمام طراحی و ایجاد نام تجاری جدید (یا تغییر نام تجاری خود)، باید آن را در تمامی بخش های کسب و کار خود ادغام کنید.
توجه بیشتری داشته باشید تا مطمئن شوید در هر جایی که کسب و کار شما مشتریان را تحت تاثیر قرار می دهد نام شما هم در تبلیغات گفته یا نمایش داده شود. در این بخش متوجه خواهید شد که چه بخش هایی باید دارای تصویر یا نام تجاری شما در تبلیغاتتان باشند.
سایت اینترنتی
لوگو، پالت رنگ و تایپوگرافی خود را در وب سایت خود به عنوان یک المان مهم تبلیغاتی و شناختی پخش کنید. از چیزی جز دارایی های از پیش تعریف شده خود در دستورالعمل های برند خود استفاده نکنید. وب سایت شما بخش عمدهای از هویت شرکت شما را تشکیل می دهد.
اگر المان های داخلی وب سایت شما نشان دهنده برند شما نباشد، تنها تجربهای دلخراش برای مشتری ایجاد میکند و او را هیچ گاه به وفاداری از شما تشویق نمی کند. همچنین، مطمئن شوید که همه روند های تبلیغاتی این حوزه شما (حوزه اینترنتی) تماما روند برند شما را به عنوان الگو مد نظر دارند و نام شما را به مخاطبان می خورانند.
رسانه های اجتماعی اهرمی قدرتمند برای توسعه
همه عکسهای روی جلد و تصاویر برند باید نشان دهنده نام تجاری و هویت شما باشند. در نظر بگیرید که لوگوی خود را به عنوان عکس اصلی خود قرار دهید. این کار باعث میشود مشتریان راحتتر کسب و کار شما را بشناسند. دقت داشته باشید که این موضوعی بسیار مهم است که تمامی اجزای تبلیغاتی در اینترنت باید رنگ و بوی نام تجاری و المان های اصلی تجاری شما را داشته باشند.
بسته بندی نوعی مهر شناسایی
اگر شما یک تجارت محصولات فیزیکی دارید، محصول شما احتمالا ملموس ترین راه تعامل مشتریان با برند شما است. به همین دلیل، بسته بندی شما باید نشان دهنده برند شما باشد. ترکیب رنگ، طراحی، ساختار و حتی نوع پکیج کردن آن می تواند نمایانگر هویت شما باشند. پس در طراحی و دیزاین آن بسیار دقت کنید.
این کار را به گونه ای انجام دهید که دیدن آن یادآور برند شما برای همگان باشد.
تبلیغات چاپی
از آنجایی که تبلیغات (دیجیتالی و چاپی) اغلب برای ایجاد آگاهی از برند و معرفی به مصرف کنندگان استفاده می شود، بسیار مهم است که از این المان ها برای معرفی محصول یا برند به دیگران استفاده شود. در واقع، نام تجاری شما باید فرآیند ایجاد تبلیغات را آسانتر کند و روند شناخت میدانی شما را گسترش دهد.
به همین جهت سعی کنید بهترین مکان ها را برای نصب بنر، بیلبور یا هر المان چاپی و نصبی انتخاب کنید. بهتر است فضاهای انتخابی شما بیشتر نزدیک به جامعه هدف شما باشد. درست است که فضاهای شلوغ می توانند برای شما بسیار مناسب باشند اما این تراکم جمعیت می تواند منجر به ضرر شما هم شود.
چرا که نصب بنر یا بیلبورد در این مکان ها بسیار هزینه بر است اما ممکن است جواب مناسبی برای شما نداشته باشد.
پس در نهایت بهتر است فضاهایی را برای این شکل از تبلیغات انتخاب کنید که محل رفت و آمد جامعه هدف برند شما باشد.
فروش و خدمات مشتری
یک برند به اندازه افراد ایده پرداز و قسمت پشتیبانی آن قدرتمند است. پس اگر در قسمت پشتیبانی از برند خود احمال کاری کنید به احتمال زیاد خیلی زود کارتان با مشکلات زیادی رو به رو می شود. پس در انتخاب نیروهای پشتیبانی دقت زیادی کنید. انتخاب افرادی مناسب، با دیسیپلین و البته متخصص از جمله ضروریات انتخاب افراد در حوزه پشتیبانی به شمار می رود.
پشتیبانی مناسب خود نوعی تبلیغات بسیار موثر به شمار می آید. هرچه پشتیبانی شما از محصولات یا خدماتتان بهتر باشد به همان میزان هم مشتریان شما برندتان را به یکدیگر معرفی و تبلیغ می کنند.
با برند خود به عنوان یک شخص رفتار کنید
برای آن که بتوانید به بهترین شکل ممکن برند خود را پرورش دهید باید برند خود را به عنوان یک شخص در نظر بگیرید. برند شما باید دارای هویت (چه کسی است)، شخصیت (نحوه رفتار او با مخاطب یا مشتری) و تجربه (چگونه به خاطر سپرده می شود) بررسی و طراحی شود.
این سوالات را در مورد برندتان از خود بپرسید
- برند شما چگونه خود را معرفی می کند؟
- اگر قرار بود ظاهر خود را توصیف کند، چگونه این کار را انجام می داد؟
- برند شما چگونه در مورد محصولات یا خدمات شما صحبت می کند؟
- آیا جدی و حرفه ای خواهد بود یا طنز و هیجان انگیز خود را به مشتریان و جامعه هدف نشان می دهد؟
- بعد از اینکه برای اولین بار مشتریان با برند شما برخورد کردند چه چیزی در مورد آن می گویند؟
- بهتر است در رابطه پاسخ به پرسش فوق چند جمله برای توصیف آن استفاده کنید؟
توجه کنید که هدف از برندسازی ایجاد ارتباط با مشتریان شماست. ساده ترین راه برای انجام این کار این است که با برند خود به عنوان یک شخص رفتار کنید و درک کنید که می خواهید مشتریان شما نیز همین کار را انجام دهند.
ثبات را در اولویت قرار دهید
ناهماهنگی اولین اشتباه در برندسازی است که شرکت ها مرتکب می شوند. ناهماهنگی برند شما را تضعیف کرده و مشتریان شما را سردرگم می کند. برندهای قابل تشخیص و ارزشمند ثبات را در تمامی بخش های خود اولویت قرار می دهند و از مزایای آن بهره مند می شوند.
زمانی که برند شما در رسانه ها و پلتفرم ها حضور یکپارچه دارد، مشتریان می توانند به راحتی با برند شما آشنا شوند، بشناسند و به مرور زمان برند شما را به دیگر برندهای بازار ترجیح دهند. دستورالعمل های تبلیغاتی و طرح های بازاریابی در این بخش می توانند به برند شما کمک شایانی کنند.
یک استراتژی برند بسازید و دنبال کنید
استراتژی برند سازی فراتر از دستورالعمل های پایه ای نام تجاری شماست. این یک برنامه با اهداف مشخص و بلندمدت است که می تواند در نهایت به تکامل برند شما منجر شود. این اهداف معمولاً حول هدف برند شما، احساسات، انعطاف پذیری، آگاهی رقابتی و مشارکت کارکنان شما می چرخد.
به یاد دارید که چگونه گفتیم که برندسازی یک فرآیند مداوم است؟ چیزهای زیادی را باید برای آن در نظر گرفت. یک استراتژی نام تجاری می تواند به شما کمک کند که این فرآیند را به یک روش خوب تبدیل کنید که باعث می شود برند شما به سمت موفقیت و شناخته شدن حرکت کند.
اما برای این کار باید چند موضوع مهم را مد نظر قرار دهید. شرکت در جلسات مشاوره کسب و کار می تواند در این راه برای شما کمک بسیاری خوبی باشد. چرا که متخصصان توسعه کسب و کار مانند شرکت توسعه کسب و کار باسکار در این حوزه اطلاعات تخصصی و بسیار کارآمدی دارند و می توانند با تکیه بر تخصص و تجربه ای خود بهترین پلن های تجاری را برای شما طرح ریزی کنند.
الهام گرفتن یا تقلید
تحلیل رقابتی مهم است. نه تنها به شما در مورد جایگاه رقبا و چگونگی برتری آنها آموزش می دهد، بلکه می تواند در مورد اینکه چگونه می توانید برند خود را بهبود ببخشید یا بیشتر متمایز کنید، به شما ایده می دهد.
با این حال، مراقب باشید که در دام تقلید نیفتید. تحقیقات رقابتی خود را محدود نگه دارید و بر آنچه سازمان شما می خواهد به مشتریان خود القا کند تمرکز کنید. فقط به این دلیل که یک رقیب (یا چند رقیب) شرکت خود را به روشی خاص تبلیغ می کنند نباید باعث شود که شما هم دقیقا به همان سمت بروید.
این شرکت ها یا سازمان ها تنها می توانند برای شما الهام بخش باشند اما نباید به طور کامل مرجع تقلید شما قرار بگیرند.
از برندسازی برای استخدام استفاده کنید
سعی کنید افراد با استعداد را جذب کنید اگر استخدام یک ابتکار قوی برای سازمان شما است، بخشی از منابع خود را به برندسازی کارفرما اختصاص می دهید. به یاد داشته باشید استخدام افراد نخبه می تواند نقطه عطفی در کار و یا برند سازی شما باشد. چرا که برند ها از ایده های ناب است که قدرتمند می شوند. اگر شما به طور عمومی به سازمان خود افتخار کنید، دیگران نیز به آن افتخار می کنند و این اصلی بسیار مهم است.
جمع بندی کلی:
در نهایت می توان گفت: برند سازی با هویت نام تجاری گره خورده است و هر دو این موارد بدون در نظر گرفتن پلن های حرفه ای در این حوزه میسر نمی شود. تمامی موارد گفته شده باید به طور دقیق در روند کاری شما (برند سازی نام تجاری شما) در نظر گرفته شوند. تنها در این صورت است که شما می توانید در بلند مدت یا میان مدت به خواسته های قلبی خود در حوزه کسب و کار برسید.