مقدمه ای بر کسب و کار خانگی
بعد از پاندمی کورونا، کسب و کار خانگی، به خصوص به علت موج بیکاری که در سراسر دنیا به وجود آمد، بسیار مورد توجه قرار گرفت. به طور کلی کار یکی از نیاز های مهم انسان ها به حساب می آید. مردم در طول زندگی برای پیدا کردن کار مورد علاقه و مناسب خود، سال ها به دنبال آموزش و تحصیل می روند. همچنین با جمع کردن پول دست به سرمایه گذاری و ریسک می زنند. همین موضوع اهمیت کسب و کارها را نشان می دهد.
البته رویکرد دیگر یک بیزینس برآورده کردن نیازهای جامعه است. در این مقاله می خواهیم به مشاغل خانگی بپردازیم. ابتدا تعریف و تاریخچه ای از کسب و کار را ارائه می کنیم. پس از آن به بیزینس های خانگی و چگونگی راه اندازی آن ها می پردازیم.
کسب و کار چیست؟
به دلیل قدمت بسیار زیاد مشاغل در طول تاریخ، پیشرفت های صنعتی و تکنولوژی در تعاریف و شکل کسب و کارها تغییرات گسترده ای را ایجاد کرده اند. بسیاری از مشاغل دیگر وجود ندارند و یا به شکل دیگری ادامه یافته اند. امروزه بیزینس را یک فرآیند متشکل از سه بخش تولید، عرضه و معامله، با هدف سود دهی، تعریف می کنند. در لغت نامه ها نیز کسب و کار را خرید، فروش و تجارت معنی کرده اند.
همان طور که گفته شد هدف کسب و کار ها فقط در کسب درآمد برای صاحبان آن نیست. مشاغل در ارتباط مستقیم با جوامع هستند و باید نیاز های آن ها را برطرف کنند. پایداری و ماندگاری بیزینس ها در گروی همین پاسخ به نیازها است. آرویک در این زمینه می گوید: هدف انسان ها از زندگی تنها خوردن، آشامیدن و خوابیدن نیست، به همین دلیل مشاغل نیز تنها برای کسب درآمد به وجود نیامده اند. برای راه اندازی یک کسب و کار خانگی باید به این مهم توجه بسیار زیادی شود.
تاریخچه کسب و کار
انسان ها از روزهای اولیه زندگی برای رفع نیازهای خود به شکار، ساخت اسلحه و موارد دیگر، پرداخته اند. پس از شکل گیری اجتماع، داد و ستد و تجارت به عنوان مشاغلی تازه شکل گرفتند. به طور کلی هر گاه یک نیاز جدید در جامعه به وجود می آمد، انسانها با اختراع ها و اکتشافهای خود آن نیاز را پاسخ و در نتیجه یک کسب و کار تازه را ایجاد می کردند. پس از انقلاب صنعتی تجارت ها و مشاغل شکل تازه تری به خود گرفتند.
در ده های گذشته اینترنت باعث ایجاد مشاغل جدید و تغییر در بیزینس های قدیمی شد. کسب و کار های اینترنتی به حدی گسترش پیدا کرده اند که حتی بسیاری از مشاغل خانگی به ارتباط اینترنتی و فضای مجازی برای پیشرفت و بقا نیاز دارند.
انواع کسب و کار
همان طور که اشاره شد مشاغل زیادی در طول تاریخ از بین رفته اند و یا با شکل جدیدی ادامه پیدا کرده اند. به همین دلیل معرفی انواع کسب و کارها تقریبا کاری غیر ممکن شده است. امروزه بیزینس های اینترنتی، کوچک، خانگی و استارت آپ ها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. از همین رو در این مقاله می خواهیم کسب و کار های خانگی را معرفی کنیم.
کسب و کار خانگی چیست؟
بزینس های خانگی، مشاغلی کوچک هستند که فعالیت های آن ها در خانه یا منزل صاحب کار شکل می گیرد. البته مالکیت خانه جزو المان های این تعریف به حساب نمی آید. همچنین این نوع از کسب و کار ها معمولا تعداد کارمند های کمی دارند. در بسیاری از مشاغل خانگی کارمندان اعضای خانواده هستند که به این صورت آن بیزینس را یک کسب و کار خانوادگی می نامند. به طور کلی کسب و کار خانگی فاقد نمای
مغازه، پارکینگ برای مشتری و تابلو های تبلیغاتی خیابانی است.
کسب و کار خانگی در منازل صورت می گیرد.
مزایای مشاغل خانگی:
عدم رفت و آمد
در بیشتر مشاغل خانگی، نیاز به رفت و آمد وجود ندارد. از همین رو نه تنها در هزینه های خود صرفه جویی می کنید، بلکه اتلاف زمان به خاطر رسیدن به محل کار، گیر افتادن در ترافیک و شلوغی حمل و نقل های عمومی را ندارید. بعضی از کسب و کار ها در طبقه پایین ملک و بعضی در همان محل زندگی صاحب کار قرار دارند. این مورد از بارز ترین مزایای کسب و کار های خانگی به حساب می آید.
هزینه پایین تر سربار
به دلیل عدم نیاز به خرید یا اجاره یک مکان به عنوان محل کار، هزینه های شما به شدت کاهش مییابد. همچنین نیاز به پرداخت هزینه های نگهداری از یک مکان دیگر را ندارید. همچنین بسته به مقررات محلی هزینه های آب، برق و گاز نیز برای شما کاهش پیدا می کنند. مورد دیگر نیاز به پرداخت مبالغ کمتر برای مجوز های تجاری و مالیاتی است.
کاهش مالیات
برای این کار ابتدا باید به سازمان های مربوطه ثابت کنید که بخشی از محل زندگی شما به کسب و کار شما مربوط می شود. برای مثال: اگر از آشپزخانه خود برای تهیه غذا استفاده کنید، تاییدیه لازم را دریافت نمی کنید. پس در راه اندازی کسب و کار خانگی خود به این مورد دقت کنید.
خانواده
افرادی که مشاغل خانگی دارند، از زمان بیشتری برای مراقبت، نگهداری و گذراندن وقت با فرزندان و خانواده خود بهره می برند. همچنین می توانید آن ها را استخدام و یک آینده کاری مناسب برای آن ها ایجاد کنید. این مسئله از نظر قوانین نیز تا زمانی که حقوق و هزینه های آن ها را پرداخت کنید، مشکلی ندارد.
در کسب و کار خانگی اختیارات شما بسیار زیاد است.
معایب کسب و کار های خانگی:
مجوز ها
به طور کلی شهرداری قوانین مناطق را مشخص می کند. ممکن است در منطقه ای که در آن سکونت دارید، به شما اجازه راه اندازی مشاغل خانگی را داده نشود. همچنین اگر ملک برای شما نیست ممکن است صاحب خانه رضایت به انجام این کار ندهد.
انزوا
این مورد به خصوص برای افراد اجتماعی و کسانی که قبلا در بخش های اداری کار می کردند، پیش می آید. آن ها حس انزوا و دوری از جامعه را پیدا می کنند. توجه کنید که در بعضی از مشاغل خانگی ممکن است تا ساعت ها با هیچ فردی صحبت نکنید.
تداخل با خانواده
بعضی از بیزینس های خانگی باعث می شوند که بسیاری از زمان ها مجبور به پاسخ دهی و انجام کار های خود باشید. همین مسئله باعث می شود که حتی بعد از تایم کاری نیز مجبور به انجام بعضی فعالیت های مربوط به شغل خانگی خود شوید.
موارد دیگر
ممکن است همسایه های دیگر شما بنا به علل مختلف رضایت به انجام این کار نداشته باشند. نیاز به بیمه خانگی نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند شما را از راه اندازی یک کسب و کار خانگی، منصرف کند.
چگونه یک بیزینس خانگی را راه اندازی کنیم؟
برای این کار بهتر است با برنامه ریز دقیقی اقدام کنید. پیشنهاد ما استفاده از مراحل زیر است.
برسی قانونی
در ابتدا بهتر است به برسی قانونی بودن راه اندازی یک شغل خانگی در محل زندگی خود بپردازید. بهتر است با مشاوران و وکیل های تخصصی در این زمینه صحبت کنید. اگر ملک برای شما نیست از صاحبخانه رضایت بگیرید. همچنین جلب رضایت همسایه ها نیز می تواند از بروز مشکلات قانونی در آینده جلو گیر کند. همچنین لازم است فعالیت های مجاز در منطقه خود را نیز بشناسید.
ایده پردازی
این مرحله می تواند میزان پیشرفت شما را مشخص کند. سعی کنید به برسی جوامع بپردازید و با کمک آن نیاز های مهم مردم را هدف قرار دهید. داشتن ایده ای نو و همه گیر می تواند باعث سود دهی شما در کوتاه مدت نیز شود. به بررسی منطقه خود بپردازید و کمبود های آن را بیابید. سعی کنید بر طرف کننده این نیاز ها باشید. محل زندگی شما اولین جایی است که در آن شناخته می شود. پس روی آن سرمایه گذاری کنید.
آینده نگری
سعی کنید بر روی ایده هایی سرمایه گذاری کنید که آینده دار باشند. همچنین نقشه های خود را برای یک یا چند سال برسی کنید. شروع کار بسیار سخت و فرسایشی است. بر روی بازارها تحقیق کنید و ایده های نو را در کار خود اجرا کنید. سعی کنید ریسک های بزرگ نکنید. بهتر است در این مورد و پیدا کردن ایده مناسب، با مشاوران کسب و کار صحبت کنید.
ایجاد فضای کاری
در کسب و کار خانگی سعی کنید فضای کاری را از محل زندگی خود و خانواده جدا کنید. اگر کار شما به شکلی است که مشتری ها به شما سر می زنند، بهتر است فضا را جوری مدیریت کنید که مشتری بدون دیدن محل زندگی شما وارد اتاق کار و مدیریتی شما شوند. سعی کنید خطوط تلفن جدا داشته باشید. اگر نیاز بود برای فرزندان یا حیوانات خانگی خود پرستار بگیرید. نباید هنگام پاسخ به یک تلفن کاری یا صحبت با مشتری این گونه صدا ها در محل کار باشند و یا فرزند شما از تلفن کاری استفاده کند و پاسخ تماس ها را بدهد.
حرفه ای به نظر بیایید
سعی کنید تلفن ها را به صورت رسمی پاسخ دهید و از پست صوتی برای مواقعی که در خانه حضور ندارید، به منظور ضبط تماس ها استفاده کنید. لباس های شیک و مرتب بپوشید. در صورت امکان برای ملاقات های کاری خود یک فضای جداگانه داشته باشید. اگر این کار ممکن نبود ملاقات ها را به محل هایی خارج از خانه خود، مانند: رستوران ها، کافه و غیره انتقال دهید.
برای ضمانت از برگه های مشخص دارای سربرگ مربوط به بیزینس شما و با کیفیت مناسب، استفاده کنید. استفاده از کارت های تبلیغاتی و شبکه های اجتماعی نیز می توانند تصویر حرفه ای برای شما ایجاد کند. آدرس محل کار خود را نیز به صورت دقیق در اختیار مشتری ها قرار دهید. این ها تنها بخشی از المان های تاثیر گذار بر روی حرفه ای شدن کار شما هستند. با انجام این کارها می توانید اعتماد مردم را نیز جلب کنید و به مشتریان خود بیافزایید.
کسب درآمد در خانه
جمع بندی:
در این مقاله سعی کردیم کسب و کار خانگی را تشریح کنیم. توجه داشته باشید که این مقوله بسیار گسترده و پیچیده می باشد. به همین منظور اگر قصد راه اندازی یک بیزینس خانگی دارید، بهتر است با مشاوران و افراد حرفه ای صحبت بکنید. برای این کار شما می توانید با متخصصان گروه مشاوره باسکار جلساتی تخصصی برگزار کنید. متخصصان این گروه پیشرو می توانند بهترین راهکارهای ممکن را برای ایده های شما در نظر گرفته و در راه اندازی آن ها به شما کمک کنند.
https://en.wikipedia.org/wiki/Home_business
https://www.thebalancesmb.com/home-based-business-2948188
https://www.entrepreneur.com/encyclopedia/home-based-business