مقدمه ايي بر آنلاين شاپ:
اصطلاح آنلاين شاپ به زبان ساده فروشگاه اينترنتی تعريف می شود، اما با هم تفاوت هایی دارند. در واقع فروشگاه اینترنتی مكانی مجازی برای خرید آنلاین شناخته می شود. خرید آنلاین فرآیندی است که در آن بازدیدکنندگان می توانند محصولات یا خدمات خاصی را از طريق اينترنت خریداری کنند. امروزه خريد آنلاين با توسعه شبكه جهاني اينترنت و تبديل شدن آن به ابزاری جداناپذير از زندگی انسان ها، در بين مردم گسترش يافته است.
تعريف آنلاين شاپ:
نگاهی کوتاه به آنلاین شاپ: به فروشگاه كه در آن می توانيد به صورت مجازي يا آنلاين به يك شخص محصول مورد نظرتان را سفارش دهيد، آنلاين شاپ گفته می شود. به طور معمول در بستر اپليكيشن های آنلاين و شبكه هاي اجتماعي واقع هستند.
سيستم سفارش گرفتن از مشتري ها كاملا گفت و گو محور مي باشد و در هيچ سيستم برنامه نويسي شده خودكاري سفارش شما ثبت نمی گردد. اين مغازه هاي كوچك اينترنتی معمولا براي كسب و كار هاي كوچك و نوپا كاربرد دارند.
تعريف فروشگاه اينترنتي:
فروشگاه اينترنتي به معناي فروشگاهي است كه خدمات و محصولات خود را از طريق اينترنت ارائه مي دهد. با توجه به گسترده بودن فضاي مجازي يك فروشگاه مجازي تا جايي كه امكان دارد بايد شبيه يك فروشگاه واقعي باشد. به زبان ساده تر بايد به شما دسترسي به محصولات موجود، مدل ها و رنگ هاي مختلف هر محصول، اعمال تخفيف ها، توضيحاتي درباره محصول، قيمت و باشگاه مشتريان را بدهد.
تفاوت آنلاين شاپ ها و فروشگاه هاي اينترنتي:
اين دو در اصل داراي ماهيت يكسان و مشتركي هستند اما برخي تفاوت هایی کوچک باهم دارند. اساسا مي توان كسب و كار هاي مربوط به هركدام را اصلي ترين دليل اين تفاوت ها برشمرد. فرآيند سيستمي فروشگاه هاي اينترنتي اين اجازه را به فروشنده مي دهد تا محصولات بيشتري را به فروش برساند بدون نياز به آن كه ارتباط كلامي با مشتری برقرار كند.
در مغازه هاي اينترنتی سيستم ارتباط مستقيم بين فروشنده و مشتري همچنان وجود دارد و دسترسي همزمان به چند محصول مختلف بسيار سخت مي باشد. از طرفی راه اندازی يك مغازه در شبكه های مجازی بسيار هزينه كمتری به نسبت يك فروشگاه اينترنتي دارد. اين نكته را هم بايد در نظر گرفت كه با وجود ارتباط بين فروشنده و مشتری در آنلاين شاپها، اعتماد اكثر مردم بيشتر به فروشگاه هايی اينترنتی می باشد.
با گسترش كسب و كار، آنلاين شاپ ها به فروشگاه هاي اينترنتي تغيير كاربري مي دهند.
لزوم استفاده از فضای مجازی براي كسب و كار:
امروزه تنها روش هاي سنتی براي سرپا نگه داشتن كسب و كار كافی نيست. هزينه اجاره و يا خريد مغازه بسيار بالا است و باعث مي شود تا صاحبان كسب و كار ها سود كمتري داشته باشند. حتی در بسياری از موارد گران تر بودن محصولات، ناشی از مبلغ سنگين اجاره مغازه ها می باشد.
هزینه پایین راه اندازی آنلاین شاپ ها موجب می شوند تا كسب و كار هاي كوچك به مرور گسترش پيدا كنند. وجود راهی ارتباطی از طريق فضای مجازي كمك مي كند تا تجارت مورد نظر بين مردم شناخته تر شود. با افزايش خريداران و آشنايي بيشتر مردم، آنلاين شاپ ها بيش از پيش مورد اعتماد مشتريان قرار می گيرند.
مزايای آنلاين شاپ:
می توان گفت اصلی ترين مزيت آن برای صاحبان كسب و كارش می باشد. هركسي مي تواند بدون سرمايه اوليه مكانی در فضای مجازی جهت معرفی و فروش محصولات خود داشته باشد و در ادامه هم نياز نباشد بابت حفظ آن پولی پرداخت كند.
مزيت بعدی اين است كه مشتريان ديگر نيازی به اتلاف وقت و انرژی ندارند. به راحتي از هرجايی كه هستند مي توانند ويژگی محصولات را بررسي و باهم مقايسه كنند. با اين كار به كاهش آلودگي صوتی و همچنين كاهش آلاينده های هوا نیز كمك می شود.
از ديگر مزيت هايی كه این کار براي سرمايه داران دارد، مي توان به عدم خستگی ناشی از ساعت های كاری طاقت فرسا برای فروشندگان اشاره كرد. ساعت های كاری فروشندگان در مغازه های سطح شهر بسيار زياد است و اكثر صاحبان كسب و كار ترجيح می دهند تا در دو شيفت فروشنده داشته باشند. اين در حالیست كه فروشندگی در فضای مجازی به عنوان كار پاره وقت محسوب می شود.
مزاياي آنلاين شاپ
عدم وجود محدوديت زمانی از ديگر مزيت های آن است. مشتريان می توانند در هر زماني كه راحت بودند، محصول مورد نظرشان را سفارش بدهند و با آنلاين شدن فروشنده و يا ادمين صفحه سفارششان ثبت شود.
وجود آنلاين شاپ ها در شبكه های اجتماعی كمك می كند تا كسب و كار شما بيشتر ديده شود. چرا كه خريداران شما می توانند در صورت رضايت از محصول و يا خدمات شما، آدرس مجازی آنلاين شاپتان را به اشتراك بگذارند. اين مزيت كمك می كند تا علاوه بر شناخته شدن، اعتماد ديگران را هم جذب كنيد.
با این کار شما قادر هستيد كه مشتريان خود را حفظ كنيد. اين كار به وسيله اعمال تخفيفات، به وجود آوردن باشگاه مشتريان و معرفی محصولات جديد شما می باشد. همچنين بستری مناسب برای ارتباط بين مشتريان شما و خريداران ديگر هستند. این کار به شما نيز امكان نظر سنجی، دريافت پيشنهادات و انتقادات را می دهد.
معايب آنلاين شاپ ها:
آن ها در كنار مزايای فراوانی كه دارند داراي معايبی نیز هستند. اين معايب اكثرا برای كسانی كه مدت هاست آنلاين شاپ خود را راه اندازي كرده اند، رفع شده است، پس كافيست مقداری صبور باشيد.
- در ابتدای راه اندازی و از همان روز اول كسب درآمد نخواهيد داشت. اين امر نياز به گذر زمان و شناخته شدن بيشتر شما در آن فضا نیاز دارد.
- به دليل كلاهبرداری هايی كه در پوشش این موارد انجام می شوند، معمولا اعتماد کمتری به چنین کسب و کارهایی از سوی افراد می شود. به همین دلیل بهتر است درباره خود و كسب و كارتان اطلاعات بيشتري به دنبال كنندگان بدهيد تا اعتمادشان را جلب کرده و آن ها را تبدیل به مشتری کنید.
- بسياری از مردم چنين ديدگاهی دارند كه جنسی كه سفارش می دهند با محصولی كه به دستشان می رسد متفاوت است. بنابراین لازم است براي كسب اعتماد بيشتر در اين مورد، بهتر آن است که عكس و فيلم های زیادی از محصولاتتان در شبکه های مورد نظر آپلود كرده باشيد.
- همواره سعی كنيد به روز بمانيد. بازاريابی ديجيتالی روز به روز در حال توسعه است و عدم توجه به آن شما را از ساير رقبایی که دارید عقب تر نگه می دارد.
راه اندازي آنلاين شاپ:
بعد از بررسی اين به اصطلاح مزايا و معايب، نوبت به توضيح نحوه ايجاد يك آنلاين شاپ اصولی می رسد. ما در اينجا با ذكر تمامی نكات اصلی سعی داریم به شما راه و روش راه اندازی کامل یک آنلاین شاپ را آموزش دهیم.
- بايد بدانيد قبل از هر چيز اطمينان داشته باشيد كه اين كسب و كار با روحيه شما سازگار است یا خیر؟ چرا كه مدت زمان زيادی بايد براي آن وقت بزاريد و اگر به آن علاقه مند نباشيد زود خسته می شويد.
- در ابتدا توجه كنيد كه زمينه كاری مشخصی داشته باشيد و در فراگرفتن اصول آن زمينه تا حد توان، تلاش خود را به کار گیرید.
- قبل از اينكه شروع به كار كنيد، رقباي خود را زير ذره بين ببريد. اين امر به شما مسير درست را تا حد زيادی آموزش می دهد. این روند باعث می شود از تجربيات ساير افراد در زمينه كاري خود نیز درس بگيريد.
- در رسيدن به هدف خود عجول نباشيد. شما براي جلب اعتماد خريداران در شروع راه به زمان و صبر احتياج داريد.
- كسب و كارتان را به مردم معرفی كنيد. اين كار سبب می شود تا کاربران یا خریداران مجازی به شما اعتماد كنند. برای اينكار می توانيد قسمتی براي نمايش نظر مثبت مشتريانتان در نظر بگيريد.
- همواره در پاسخگويی به کاربران خود احترام بگذاريد، حتی زمانی كه قصد ندارند از شما محصولی خريداري كنند.
- پاسخگويی به مشتريان را به تعويق نياندازيد. تعلل و ديركرد شما ممكن است مشتريان را از خريد منصرف كند.
- سعی كنيد مكان پرداخت غير آنلاين را به مجموعه خود اضافه كنيد تا بتوانيد اعتماد بيشتری را از مشتریان خود جذب كنيد.
- محصولات جديد خود را تا حد امكان از بين نياز مردم انتخاب كنيد. اصل عرضه و تقاضا را فراموش نكنيد و از آن بهره بگيريد.
- از نظر سنجی و انتقادات استقبال كنيد و هر روز در تلاش باشيد تا عملكرد خود را بهبود ببخشيد.
- برای آينده كار آنلاين شاپ خود، يك استراتژی تنظيم كنيد و به آن پايبند باشيد.
راه اندازی در بستر اينستاگرام:
يكی از مناسب ترين بستر های اينترنتی موجود برای راه اندازی يك مغازه مجازی اينستاگرام (Instagram) می باشد. اينستاگرام كه از محبوب ترين شبكه های اجتماعی دنيا است قابليت اشتراك گذاری بين كاربران خود را دارد. علاوه بر آن برای آپلود صدا، عكس و فيلم از محصولات فضای مناسبی دارد.
با ثبت نام و ايجاد صفحه ای جديد براي كسب و كارتان می توانيد آنلاين شاپ مورد نظرتان را افتتاح كنيد. شما نيز از طريق پيام نوشتاری يا پيام صوتی می توانيد با مشتريان خود در ارتباط باشيد. به روز رسانی های اين نرم افزار را دنبال كنيد و كوشا باشيد تا از تمام امكانات آن برای ديده شدن بهتر محصولات خود بهره ببريد.
اگر صبور باشيد در ادامه قادر خواهيد بود به سود بالايی برسيد. براي ايجاد صفحه شما نيازی به پرداخت هزينه نداريد اما در اين مسير سرمايه اصلي شما زمان است. زمان بيشتری بگذاريد و شكيبا باشيد تا موفق شويد.
پایان بخش اول: